vineri, 25 februarie 2011

Romania sub asaltul zapezii. Drumuri blocate, accidente!

zapada mareDrumuri inchise, masini pierdute prin nameti, accidente. Iarna isi face de cap in ultimele ei zile din calendar. Doua drumuri nationale erau blocate de zapada vineri dimineata. In tara au fost semnalate accidente de circulatie provocate de conditiile meteo dificile.



Din cauza zapezii si a viscolului sunt inchise doua drumuri nationale, respectiv DN22 Rm. Sarat - Braila, in judetul Buzau si DN23B Maicanesti - Ciorasti, in judetul Vrancea, comunica Centrul Infotrafic.

In Buzau, patru drumuri judetene sunt inchise pe anumite portiuni: DJ 102 H Corbu-Hanul lui Ovidiu, DJ 214 A Caragele-Rusetu, DJ 203 N Balteni-Lunca si DJ 203 D Smeeni-Bradeanu-Scutelnici.

Traficul se desfasoara in conditii dificile si pe cele doua autostrazi (A1 Bucuresti - Pitesti si A2 Bucuresti - Constanta), din cauza ninsorii si a carosabilului ud, nefiind semnalate insa blocaje sau alte probleme deosebite.
"Le recomandam conducatorilor auto ca inainte de a pleca la drum sa se informeze despre situatia traseului pe care urmeaza sa se deplaseze, apeland numarul de telefon 021/9360(Comandamentul Central de Iarna).

Daca trec prin zonele afectate de ninsori, sa pregateasca autovehiculele pentru circulatia pe timp de iarna si sa adapteze permanent viteza la conditiile meteo-rutiere (vizibilitate redusa, carosabil acoperit cu zapada, polei sau umed si viscol). 


De asemenea, este necesar sa se pastreze in mers o distanta suficienta pentru a putea opri in conditii de siguranta", transmite Centrul Infotrafic.



utilaje-deszapezire_1Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania a anuntat ca in noaptea de joi spre vineri s-a intervenit cu 1.079 autoutilaje si s-au raspandit 7.209 tone material antiderapant si 4,4 tone clorura.

Informatii suplimentare privind starea retelei de drumuri nationale pot fi obtinute de la Dispeceratul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania S.A., la numerele de telefon021-9360, 021-264.33.33 (unde se pot transmite sesizari referitoare la tronsoane de drumuri nationale blocate) sau de pe site-ul Companiei -www.cnadnr.ro.
Avertizare meteo: Ninsorile, mai consistente in Vestul Romaniei

Avertizare meteo, pana vineri, ora 18: "Va ninge temporar in cea mai mare parte a tarii. Ninsorile vor fi pe arii mai extinse si izolat mai consistente in regiunile vestice. Va continua sa ninga, local mai abundent, si in zonele de munte. In judetele Constanta, Tulcea, Galati, Braila, Ialomita si Calarasi vantul va avea intensificari cu viteze de 50-60 km/h si temporar si local va viscoli sau spulbera zapada. In zona litoralului viteza vantului va depasi 70 km/h, iar precipitatiile vor fi mixte", transmite Administratia Nationala de Meteorologie.
Prognoza pentru urmatoarele 3 zile
Doar izolat va mai fulgui, dar va fi foarte frig in toata tara.

Sambata, temperaturile maxime vor fi de -8 grade in nordul Moldovei si de 5-6 grade in Transilvania, iar cele minime se vor incadra intre -14 si -4 grade, mai scazute in jumatatea de nord a Moldovei si in depresiunile din estul Transilvaniei, pana in jur de -18 grade.

Duminica, tot vreme rece va fi, local geroasa dimineata si noaptea. Temperaturile maxime se vor incadra, in general, intre -5 si 5 grade, iar cele minime intre -14 si -4 grade, mai scazute in depresiuni si in nordul Moldovei.


Luni, maximele se vor situa intre -4 si 6 grade, iar cele minime intre -13 si -3 grade, mai scazute in depresiuni si in nordul Moldovei. Local, mai ales dimineata si noaptea, in zonele joase va fi ceata asociata cu chiciura.

sursa: agenda.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu