miercuri, 28 aprilie 2010

România, locul 4 în lume după viteza de conectare la internet


România s-a situat pe locul patru în ultimul trimestru din 2009 într-un top realizat la nivel global în funcţie de viteza medie de conectare la internet, care a crescut cu 28% faţă de ultimele trei luni din 2008, la 7,2 Mbps, potrivit raportului "State of the Internet" al Akamai Technologie.

În comparaţie cu trimestrul al treilea, în ultimele luni ale anului trecut viteza medie s-a majorat cu 14%.

Pe primele trei poziţii în top se regăsesc Coreea de Sud, Hong Kong şi Japonia.

Potrivit raportului, România a înregistrat cele mai ridicate rate de creştere dintre primele zece ţări clasate, atât faţă de finele anului 2008, cât şi de cel de-al treilea trimestru din 2009.

La nivel global, viteza medie de conectare a scăzut în ultimul trimestru din 2009 cu 2,7%, la 1,7 Mbps, faţă de anul anterior şi cu 1,2% faţă de intervalul iunie-septembrie.

Cele mai accentuate scăderi, respectiv 29% faţă de ultimul trimestru din 2008 şi 24% faţă de finalul celui de-al treilea trimestru din 2009, au fost înregistrate în Coreea de Sud, deşi această ţară s-a situat pe prima poziţie în clasamentul realizat de Akamai, cu o viteză medie de conectare la internet de 11,7 Mbps.

Cea mai mare creştere a vitezei medii de conectare la internet a fost înregistrată, la finalul anului, pe lângă România, şi de Letonia, însă viteza a fost de 6,2 Mbps.

În ultimul trimestru de anul trecut, 93 de ţări au avut o viteză medie de conectare la internet sub 1 Mbps, faţă de 103 state în trimestrul al treilea.

În raportul furnizorului de aplicaţii online Akamai se arată că viteza s-a situat sub nivelul de 100 Kbps în doar trei ţări, în ultimele trei luni din 2009, mai puţin de jumătate din numărul celor înregistrate în trimestrul anterior.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu