joi, 16 septembrie 2010

Festivalul Hendrixperience la Complexul Cormoran din Delta Dunării

Între 17 şi 19 septembrie 2010, la Complexul Cormoran din Delta Dunării are loc festivalul Hendrixperience.
Întrucât pe 18 septembrie comemorăm 40 de ani de la moartea celui mai mare chitarist al tuturor timpurilor, suntem aşteptaţi la Hendrixperience, un eveniment inspirat de stilul psihedelic, liber şi plin de culoare caracteristic anilor 70’, pe care ne propunem ca, începând cu editiile viitoare, să îl ridicăm la statutul de festival.
Hendrixperience nu este un tribut adus exclusiv lui Jimi Hendrix, ci muzicii de valoare, indiferent că este interpretată în manieră tradiţională sau contemporană, combinată într-un eveniment de weekend cu un cumul de experienţe deosebite prin varietate şi diversitate, care pornesc de la libertatea spiritului fiecăruia dintre noi şi de la dorinţa de a crede în valori ne-comerciale.
Cele “3 Days of Freedom” oferă şansa de a reîntâlni vechi prieteni şi de a face cunoştinţe noi, pe fondul a trei zile de concerte, workshop-uri şi întâlniri informale cu muzicieni, impresari, jurnalişti şi autori de carte muzicală, audiţii tematice Jimi Hendrix şi muzica anilor ’70. Alexandru Andrieş, George Baicea, Ernesto Bianchi, Relu Bitulescu, Steve Clarke, Radu Lupaşcu, Aurel Mitran, Cătălin Răsvan şi Sorin Romanescu sunt printre cei ce vor fi prezenţi la prima ediţie a Festivalului Hendrixperience.
Unul dintre cei mai talentaţi chitarişti români din ultimii zece ani, George Baicea, va lansa în cadrul festivalului primul DVD românesc de Blues: “Stealth – Made In Romania” înregistrat de George Baicea Electric Blues Band.
De asemenea, în premieră est-europeană, basistul american de Jazz, Steve Clarke, îşi va lansa cel mai recent album, “New Beginnings”, înregistrat în formula de trio (cu participarea specială a chitariştilor Mike Stern şi Chris Morrison).
Locaţia a fost aleasă datorită sentimentul de libertate pe care aceasta îl induce, precum şi posibilitatea de a trăi experienţe inedite… în afara sferei muzicale.
Hendrixperience este un concept care se bazează pe participarea pro-bono a artiştilor. Taxa de participare care vă garantează accesul la diversele componente ale evenimentului, este destinată pentru a acoperi costurile de cazare şi masă ale artiştilor.

Programul evenimentului

Vineri:
Sosire la Murighiol dupa-amiaza
Transfer Murighiol – Uzlina
Cina si cazare
Vizionare “Cold Waves” (prin amabilitatea Ada & Alexandru Solomon, Hi Film Productions)
Concert George Baicea Electric Blues Band
Sâmbătă:
Cazare cu mic dejun
Dejun tipic
Competitia tinerilor chitaristi
Lansare CD Steve Clarke si DVD George Baicea; Invitat special: Alexandru Andries. Moderatori: jurnalistul Radu Lupascu si Cornel Mihalcea (Big Mamou)
Vizionare “Nascuti la comanda. Decreteii.” (prin amabilitatea lui Florin Iepan). Prezinta criticul de film Andrei Cretulescu
Vizionare “Amintiri din epoca de aur” (prin amabilitatea Mobra Films). Prezinta criticul de film Alin Ludu Dumbrava
Dupa-amiaza timp liber, optional: piscina, sauna, tenis de camp, tennis de masa ,volei, baschet, biliard, echitatie, etc
“Hendrixperience Sessions” Special Project featuring Sorin Romanescu & Steve Clarke
Cina la piscina complexului
Duminică:
Mic dejun
Transfer Murighiol – Uzlina

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu