duminică, 12 iunie 2011

Am rămas în urna a 4-a!

Înfrângerea cu 0-2 în faţa Paraguayului, suferită la Asuncion ne lasă şanse infime de calificare pentru CM 2014
Dacă împotriva Braziliei a mai mişcat ceva, Gabriel Torje n-a mai putut face nimic în meciul cu Paraguay  / Foto: Reuters
Dacă împotriva Braziliei a mai mişcat ceva,
Gabriel Torje n-a mai putut face nimic în meciul cu Paraguay  / Foto: Reuters


Şanse infime pentru naţionala Ro­mâ­niei să se mai califice în viitorul apro­piat la vreun Campionat Mondial. Programat pe o dată oficială a FIFA, meciul cu Paraguay ne putea pro­pulsa în cea de-a treia urnă valori­că în eventualitatea unei victorii, dar lip­sa de responsabilitate a FRF şi a ti­tu­larilor care au preferat să plece în vacanţă înainte de turneul sud-ame­ri­can (Mutu, Tamaş, Raţ, Să­pu­na­ru), precum şi demisia bruscă a lui Răz­van Lucescu după victoria cu Bos­nia au condus la un nou eşec, de data aceasta cu efect pe termen lung.



Pe teren, lucrurile au fost simple. Pur şi simplu n-am contat. În afara ab­sen­ţelor notabile din echipă, tricolorii au fost ajunşi de oboseală du­pă zecile de ore petrecute în avion şi di­ferenţa de fus orar faţă de Europa, P­a­raguay impunându-se mai categoric decât o arată scorul de 2-0. Pri­ma reuşită a picat chiar în minutul 2, când Latovlevici a trimis greşit o pa­să înapoi, iar Valdez a interceptat, în timp ce golul doi a purtat marca lui Santa Cruz (’29). "Am întâlnit un ad­versar extraordinar de motivat, agresiv, proaspăt, care se pregăteşte pentru Copa America. Ne-au fost superi­ori din toate punctele de vedere. Noi am încercat să echilibrăm, dar am în­ce­put meciul cu o greşeală a lui La­to­vl­­evici. Echipa, fiind tânără, nu a pu­tut să-şi revină din acest şoc", a spus după meci "interimarul" Ştefan Iovan.
Echipele:
PARAGUAY: Villar – Cardozo, Da Silva, Benegas, Samudio – Barreto (’77 Marecos), Riveros, Acuna (’9 Molinas), Martinez (’77 Benitez) – Santa Cruz (’62 Zeballos), Valdez (’45 Perez). Antrenor: Gerardo Martino.
ROMÂNIA: Pantilimon – Râpă, Gardoş, Papp (’46 Bourceanu), Latovlevici – Torje (’84 Antal), Mureşan (’61 Alexa), Giurgiu (’46 Sânmărtean), Tănase (’73 Surdu) – Zicu (’46 Oros), Alexe. Antrenor: Ştefan Iovan.
Repetiţie nedorită pentru tricolori
La meciul cu Paraguay s-a repetat oarecum situaţia din toamna lui 2007, când tricolorii, calificaţi la CE 2008 de pe primul loc, au tra­tat în zeflemea ultimul meci din grupă, pierzând cu Bulgaria la Sofia (0-1) şi ratând astfel ocazia de a se situa în prima urnă pentru tragerea CM 2010. Ce a urmat se ştie: grupă cu Franţa, Serbia, Li­tu­a­­nia şi Austria şi Insulele Feroe, din care s-au calificat primele do­uă. Pe atunci selecţioner, Victor Pi­ţurcă a taxat dur după meci atitudinea jucătorilor. De data asta însă n-a avut cine s-o facă, de­oa­re­ce naţionala n-are deocamdată antrenor! Poate săptămâna aceasta să se găsească cineva.

jurnalul.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu