duminică, 12 iunie 2011

Site-ul FMI, atacat de hackeri

124523-fmi-acord-1.jpgFondul Monetar International a devenit cea mai recenta tinta a unui puternic atac cibernetic asupra sistemului sau informatic, relateaza Reuters.
Potrivit Bloomberg News, atacul a avut avut loc inainte de arestarea, la 14 mai, a fostului director al Fondului, Dominique Strauss-Kahn, acuzat de agresiune sexuala asupra unei cameriste a unui hotel din New York.

Expertul in securitate cibernetica Tom Kellerman, care a lucrat atat pentru Banca Mondiala cat si pentru FMI, a spus ca scopul hackerilor a fost de a instala un software care sa ofere unui stat acces la reteaua FMI. “A fost un atac cu tinta”, a afirmat Tom Kellerman, care lucreaza in prezent pentru un grup care se ocupa cu securitatea cibernetica, International Cyber Security Protection Alliance.

Atacul asupra FMI este cel mai recent dintr-o serie de atacuri care au avut ca tinte institutii si companii de cel mai inalt profil, actiunile avand deseori ca scop furtul de date secrete care ar putea avea implicatii economice puternice. Pe lista victimelor se numara Lockheed Martin Corp, Sony Corp si Citigroup Inc, relateaza capital.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu