marți, 11 ianuarie 2011

Daca nu-i Elodia, atunci cine e?

craniul elodieiNu s-a rezolvat misterul. Elodia Ghinescu e in continuare de negasit. Rezultatele testelor ADN efectuate asupra tesuturilor prelevate din craniul gasit vara trecuta pe malul Oltului nu sunt relevante.



In iunie 2010, un barbat a descoperit pe malul raului Olt, in judetul Covasna, un craniu. Dupa primele analize, s-a stabilit ca acesta apartine unei femei de 35-40 de ani, avea o spartura, probabil rezultatul unei loviri cu un corp dur, dupa starea de putrefactie a fost datat cam in urma cu 3 ani, si s-a gasit la vreo 40 km de Brasov. Toate indiciile duceau catre ipoteza ca s-a rezolvat misterul: Elodia Ghinescu a fost gasita!
Dupa ce testele de tip video-proiectare, facand comparatie cu profilul avocatei din Brasov, au fost irelevante, criminalistii a
u trecut la efectuarea de teste ADN: au comparat tesuturi din craniu cu mostre de ADN prelevate de la mama Elodiei.
Primele teste ADN insa nu confirma ca craniul ar apartine avocatei Elodia Ghinescu. Astfel, apare alta intrebare: daca nu e Elodia, atunci cine e? Cui apartine acel creier, si in ce circumstante a ajuns in rau, fara celelalte parti ale scheletului? Expertii incearca sa stabileasca identitatea persoanei in baza informatiilor pe care le au.

elodiaAvocata Elodia Marilena Ghinescu a disparut de la domiciliul conjugal din Brasov in noaptea de 29 spre 30 august 2007, insa disparitia a fost anuntata de sotul acesteia, politistul Cristian Cioaca, abia cinci zile mai tarziu.
Ulterior, locuinta conjugala a fost perchezitionata de o echipa de criminalisti, fiind descoperite mai multe pete de sange imprastiate prin baia, dormitorul si holul apartamentului, dar si in portbagajul autoturismului marca Peugeot 607 apartinand politistului.
Cristian Cioaca a devenit suspectul numarul unu al acestei misterioase disparitii, fiind pus sub urmarire penala pentru omor calificat. Desi Cioaca a negat in permanenta faptul ca si-a ucis sotia, cu ocazia testarii cu aparatul poligraf, la intrebarile relevante ale cauzei (daca si-a ucis sotia, daca i-a segmentat cadavrul si daca i-a transportat cadavrul intr-o locatie necunoscuta) raspunzand negativ, aparatul poligraf a indicat aceste raspunsuri ca fiind nesincere.
agenda.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu