marți, 5 aprilie 2011

Apropiaţii românului care şi-a ucis iubita în Spania: Ea "l-a adus în pragul disperării" - VIDEO

Apropiaţii românului din judeţul Sibiu care şi-a ucis concubina în Spania spun că Dorel Marcu era un tânăr liniştit şi cuminte şi cred că iubita sa "l-a adus în pragul disperării", pozând dezbrăcată şi spunându-i că era însărcinată, dar copilul nu era al lui, iar omorul s-ar fi produs din greşeală.
















În localitatea Copşa Mică din judeţul Sibiu, unde au crescut Dorel Marcu şi Viorela Moldovan, toată comunitatea este şocată de gestul tânărului care şi-a ucis concubina în Spania şi apoi a arătat familiei sale trupul acesteia, prin webcam, iar oamenilor nu le vine să creadă.
Una dintre vecinele familiei Marcu din Copşa Mică, Ana Moldovan, povesteşte că l-a văzut crescând pe Dorel şi că era un tânăr liniştit, nimic din trecutul său neanunţând un asemenea gest.
"Era un copil foarte liniştit. Nu ştiu ce l-a determinat să facă aşa ceva. Probabil ea l-a adus la disperare. Copilul ne-a povestit că ea a făcut poze pe internet dezbrăcată şi îşi căuta alţi bărbaţi. Când avea bani, era bun, când nu, îl scotea afară din casă", a declarat Ana Moldovan.
O altă vecină, Monica Grancea, a povestit că nu se aştepta ca Dorel să comită o crimă.
"A crescut aici cu noi. Nu era de aşteptat să ajungă la treaba asta. Am rămas uimiţi", a declarat Monica Grancea.
Alţi vecini povestesc că Dorel era singurul care lucra, în construcţii, Viorela neavând un loc de muncă în Spania.

Mama tânărului cercetat pentru crimă în Spania povesteşte că nu i-a venit să creadă când soţul său şi fiul mai mic i-au spus că Dorel şi-a omorât prietena.
"Nu am crezut şi am venit să vorbesc cu el. Când l-am întrebat unde e Vio, zice: «Mami, pe lumea ailaltă». «Păi cum, măi copile? De atâtea ori ţi-am spus hai acasă, nu mai sta acolo». El a zis că fără copilă nu vine. L-am întrebat dacă e moartă şi a zis că da", a declarat Daniela Marcu, mama lui Dorel Marcu.
Tatăl lui Dorel Marcu a spus că acesta era desfigurat, în momentul în care vorbit cu el, şi nu realiza ce a făcut.
"«Tată, a zis că e gravidă şi că nu e copilul meu şi îşi făcea poze goală pe internet». Mi-a fost frică să nu se spânzure sau să-şi facă vreo nenorocire. Nu ştia nimic, râdea şi se trăgea de păr. Pur şi simplu nu judeca. Nu judeca. Numai atât zicea: «Tată, îmi pare rău. Tată, mă duc să fac rost de bani şi vin la tine»", a declarat tatăl lui Dorel Marcu.
El a spus că va încerca să facă rost de bani pentru a-i asigura fiului său o apărare bună în Spania şi consideră că gestul de a anunţa autorităţile despre fapta fiului său a fost cel mai potrivit.
"Cred că a fost cea mai bună alegere. Să nu facă altceva. Poate de la închisoare mai iasă, dar, dacă se spânzura, nu-l mai vedeam niciodată", a declarat tatăl lui Dorel Marcu.
Fratele acestuia spune că tânărul i-a povestit exact cum s-a petrecut scandalul dintre el şi iubita sa şi că totul a fost un accident.
"Vio cu mama ei şi cu soră-sa au fost la un chef duminică noaptea şi pe el nu l-au luat. Când au venit, l-au bătut. Avea buza spartă şi capul spart. Dimineaţa, ea a început din nou la el. Şi a vrut să-i dea iară cu ceva în cap. A trântit-o pe pat, a strâns-o de gât, apoi a lăsat-o şi apoi s-a ridicat şi ea a vrut să-i dea cu ceva în cap să-l omoare. El avea ceva în mână, un cordon, a strâns-o de gât şi a omorât-o din greşeală", a declarat Sorin Marcu, fratele tânărului cercetat pentru crimă în Spania.
Familia tânărului speră că acesta îşi va ispăşi pedeapsa în România, pentru a-l putea vedea, iar tatăl său face demersuri pentru a merge în Spania şi a sta de vorbă cu el acolo.
Românul care şi-a strangulat partenera însărcinată în cinci luni, arătând-o apoi tatălui acesteia pe webcam, ar fi fost supărat deoarece aceasta îi spusese că nu este tatăl copilului pe care îl aştepta, relatează pagina online a postului Tele Cinco, citând surse din rândul anchetatorilor.
"Principala ipoteză este, se pare, o crimă pasională. Potrivit unor surse din cadrul Poliţiei, cei doi au început să se certe în momentul în care femeia i-a spus partenerului său că aştepta un copil care nu era al acestuia. Anterior, victima îşi mai exprimase intenţia de a-şi părăsi partenerul", relatează Tele Cinco.
Potrivit poliţiştilor spanioli, fetiţa cuplului, în vârstă de trei ani, a asistat la comiterea crimei. Copilul se află, în prezent, în grija familiei victimei.
Românul deţinut pentru crimă nu avea antecedente penale.
Presa spaniolă online, care citează agenţia EFE, scrie că potrivit unor surse din poliţia spaniolă faptele s-au petrecut luni. În aceeaşi zi, prin cooperarea cu poliţiştii români, s-a reuşit arestarea bărbatului.
Tele Cinco a relatat, marţi, că bărbatul îi spusese tatălui său, printr-un mesaj pe webcam, că o va strangula şi pe tânăra de 13 ani în momentul în care aceasta se va întoarce de la şcoală. Totuşi, potrivit poliţiştilor, când adolescenta s-a întors acasă, bărbatul nu i-a făcut nimic şi i-a explicat că sora sa doarme şi că nu trebuie deranjată.
Tatăl românului din Spania care şi-a ucis concubina susţine că fiul său i-ar fi povestit că nu se mai înţelegea cu tânăra, că existau scandaluri şi că aceasta, împreună cu mama şi sora sa, l-ar fi agresat, inclusiv în dimineaţa crimei, astfel că bărbatul şi-a strangulat iubita cu un cordon.

mediafax.ro




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu