miercuri, 6 aprilie 2011

Medicii de la Valcea au confundat un copil cu o tumoare. A nascut in WC




Ceea ce medicilor din Valcea li s-a parut o tumora in abdomenul unei paciente, s-a dovedit a fi un baietel de 5 kilograme, perfect sanatos, care s-a nascut la scurt timp dupa ce specialisii o anuntasera pe mama ca trebuie sa se pregateasca de operatie.



Poveste uluitoare la Ramnicu Valcea. O femeie de 100 de kilograme a nascut in toaleta unui spital, fara sa stie ca este insarcinata. Sinistru este ca medicii care o consultasera cu cateva minute in urma i-ar fi spus ca are o tumoare abdominala.
Asta, dupa ce doctorii de la camera de garda i-au zis ca are si pietre la rinichi si au trimis-o la toaleta ca sa le elimine. Surpriza, insa! In loc de calculi, a aparut pe lume un bebelus de 5,5 kilograme. La vederea lui, mama a lesinat.
Femeia isi aminteste doar ca a intrat in toaleta si ca a incercat sa elimine... "pietrele" la rinichi.
"Am vazut ca este un copil in toaleta, am avut un soc si am lesinat. M-a gasit acolo o femeie care intrase. Era plin de sange peste tot. Am lesinat si nu-mi mai aduc aminte nimic", a declarat mama, socata.
Desi i-au facut o ecografie si au palpat-o, doctorii de la Spitalul Judetean Ramnicu Valcea nu au realizat ca pacienta era in travaliu. La fel de "priceput" a fost si medicul de familie care o consultase inainte.
"Medicul de familie mi-a zis ca am ceva la ficat si mi-a prescris suplimente alimentare", a marturisit femeia.
Acum, toti cei responsabili dau din colt in colt.
"Nu stim cum de colegii mei nu si-au dat seama. I-au facut analize de sange, din care rezulta ca nu este insarcinata. Intr-adevar i s-a facut ecografie si a rezultat ca are pietre la rinichi si s-a vazut o formatiune pentru care a fost indrumata catre chirurgie", a declarat doctorul Claudia Cap, purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean Ramnicu Valcea.
Copilul de 5,5 de kilograme, cazut in closet, a fost resuscitat, intubat, iar acum este in afara oricarui pericol. Daca ar fi fost gasit 10 minute mai tarziu, murea. Acum, a fost transferat impreuna cu mama sa la maternitatea din oras.
"O femeie care este insarcinata se vede ecografic de la cinci saptamani. Pe de alta parte, dupa 40 de ani, fertilitatea
este mai scazuta la femei si multe nu-si mai dau seama ca sunt insarcinate"
, a explicat doctorul Daniana Ciuchina, medic primar ostetrica-ginecologie.
Femeia, care are inca trei copii, nu a facut deocamdata plangere, insa Colegiul Medicilor a deschis o ancheta.
Cseke Attila, ministrul sanatatii, a cerut demararea unei anchete in cazul pacientei de la Spitalul Judetean de Urgenta din Ramnicu Valcea
O comisie a Ministerului Sanatatii, formata din doi medici de urgenta, un reprezentant al corpului de control si unul al directiei de asistenta medicala, va verifica modul de organizare al procedurilor de lucru in Unitatea de Primiri Urgente a spitalului, colaborarea cu celelalte sectii ale spitalului, precum si respectarea legislatiei in vigoare privind medicina de urgenta.
In cazul suspiciunilor de culpa medicala, Ministerul Sanatatii va sesiza Colegiul Medicilor din Romania, iar daca vor fi sesizate deficiente organizatorice se vor dispune masurile necesare.

stirileprotv.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu