marți, 5 aprilie 2011

Oana Zăvoranu nu este însărcinată. Medic: E posibil să fi fost însărcinată cu câtva timp în urmă

Starea Oanei Zăvoranu este stabilă, ea răspunzând foarte bine la tratamente, medicii CF 2 spunând că, din analizele de sarcină făcute de ei sunt negative, dar că este posibil ca aceasta să fi fost însărcinată "cu câtva timp în urmă" şi să fi suferit un avort spontan.










Oana Zăvoranu va fi externată marţi cu diagnosticul endometrită hemoragică, ceea ce înseamnă hemoragie şi inflamare ovariană, neputându-se nici confirma, nici exclude diagnosticul de avort, a declarat marţi pentru MEDIAFAX medicul Eugen Tănase, şeful clinii de Ginecologie de la CF2.
"Oana Zăvoranu se va externa cu diagnosticul endometrită hemoragică, ceea ce înseamnă hemoragie şi inflamare ovariană. Aşa cum am mai spus, în cazul Oanei pot face o deducţie logică în funcţie de anamneză şi să spun că este posibil ca în urmă cu 10 zile sau două săptămâni să fi fost o sarcină care s-a oprit în evoluţie după care a urmat hemoragia. Dar nu pot confirma diagnosticul de avort. Nu pot exclude să fi fost, dar nu pot spune cu certitudine acest lucru, pentru că a venit târziu. La fel şi inflamaţia ovariană poate fi pusă şi ea pe seama unui avort şi totodată a unui proces inflamator cu altă cauză", a precizat Tănase.
Medicul a spus că pacinta va fi externată marţi.
Oana Zăvoranu a răspuns foarte bine la tratamentele cu antibiotice şi antiinflamatorii, nefiind necesară operaţia, a declarat, marţi, Eugen Tănase.
Întrebat dacă Oana a fost sau nu însărcinată, Tănase a precizat că "din datele obţinute şi analizele făcute din momentul preluării", ceea ce i s-a întâmplat pacientei "este posibil să fie un avort spontan produs cu câtva timp în urmă".
"Acest interval poate fi 7 - 10 zile sau de trei săptămâni, fără să existe o manifestare clinică. Probele care să arate existenţa unei sarcini se negativează în interval de 3 - 12 zile. Deducţia logică medicală se duce spre aşa ceva", a mai spus medicul.
Oana Zăvoranu s-a internat duminică seară la Spitalul CF 2, după ce anterior fusese adusă la Camera de Gardă a Spitalului "Floreasca", în urma unui leşin.
Un reprezentant al Spitalului CF2 a făcut, luni, o declaraţie cu privire la starea Oanei, spunând că în prezent "nu sunt semne nici clinice, nici paraclinice de sarcină".
Medicul a spus este posibil ca paceinta să rămână în spital şi marţi, pentru supraveghere, că se simte mai bine decât la momentul internării, că are un tonus bun şi că este îngrijită bine.
Potrivit medicului, Zăvoranu a venit la spital speriată, având dureri şi hemoragie.
Oanei Zăvoranu i s-a făcut rău, duminică, în timp ce se afla într-o cafenea din centrul Capitalei.
mediafax.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu